הכל התחיל ברצון למצוא קינוח בריא. משהו שאפשר לאכול כל יום וליהנות, בלי הנזק שגורמים המאפים החביבים עליי כמו קרואסונים, גביניות, רולים של קינמון ועוד מאפים נפלאים, שמלאים בשומן טראנס, מפוצצים בסוכר לבן ורחוקים מלהיות התזונה שנכונה עבורי ועבור זוגתי שתחיה 🙂
וכך החל מסע חיפושים ברחבי הרשת למצוא את המתכון האולטימטיבי שמשלב בין אהבתי למתוקים וקינוחים ובין האהבה לאפיה שאינה דורשת התעסקות מיותרת – חיפשתי מתכון זריז ובריא!
הגעתי למסקנה ששיבולת שועל צריכה להיות הרכיב המרכזי, ובנוסף היה ברור לי שקמח לבן וסוכר לבן לא יהיו שם! מצאתי כל מיני מתכונים, ואף אחד לא ענה במדויק על הצורך שלי, וכך מצאתי את עצמי, מאלתר, משלב, מנסה – עד שהגעתי לנוסחה המנצחת של מתכון שהוא בריא, מאוד טעים, עסיסי, והכי חשוב קל להכנה.
מאז תמיד תמצאו אצלי מאפינס שיבולת שועל, וכל המשפחה החל בקטנטנים בני כמה חודשים ועד למבוגרים, כולם מתענגים על הטעם ומאושרים לדעת שבעצם כל הטעים הזה כל כך בריא ומעלה את מדד הקלוריות היומי בצורה ממש מתונה, בין 85-125 קלוריות תלוי בתוספות שתבחרו ובגודל המאפינס שתאפו.
לא היה קל לשחרר את המתכון שעמלתי כל כך לרקוח, אבל הבנתי שזו הדרך הכי טובה לגרום ליותר אנשים ליהנות מכל הטוב הזה, מוגש לכם באהבה,
מוטי דוידסון.
נ.ב: עשיתם לי חשק… בקרוב נפיק את המתכון בוידאו
הרכיבים הדרושים:
- כוס שיבולת שועל עבה
- כוס קמח כוסמין מלא
- 1 שקית אבקת אפיה
- כוס מים/חלב סויה/אורז שקדים
- חצי כוס שמן קנולה/קוקוס/חמניות
- 2 ביצים/100 מ”ל רסק תפוחים (לטבעוניים)
- 3/4 כוס סילאן
- תוספות מומלצות ואפשריות: שוקולד צ’יפס/שוקולד מריר שבור/אגוזים שבורים/חמוציות (כ – 2 כפות לכל הכמות, שלבו מה שבא לכם )
אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים בקערה.
יוצרים גומה באמצע ושופכים את המים/חלב מערבבים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את כל הרטובים. שימו לב, הבלילה יוצאת רטובה ואף נוזלית, אך חייבת להיות אחידה.
לאחר שהכל מעורבבלוקחים את 2 כוסות התוספות שבחרנו שמים בכוס עם מעט קמח כוסמין מלא, מערבבים היטב עד לקימוח מלא.
מערבבים את התוספות בבלילה, משמנים תבנית עם 12 מאפינס, יוצקים ואופים כ – 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות.
מוציאים כשקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.
בתיאבון