גם כשיש שמש בחוץ אבל זו שמש שקרנית והקור מקפיא – זה זמן מושלם למרק חם, בריא ומחמם. אין לי מושג למה אבל אמא שלי קראה לו מרק הכוח, ומאז הוא עובר במשפחה כ”מרק הכוח” אז קבלו מתכון למרק מלא בכוח ואהבה…
אני חייבת לציין שזה לא בדיוק מתכון המקור של אמא שלי! אני הורדתי את אבקת המרק, הוספתי תבלינים, וגם העדשים הם תוספת שלי… אבל בגדול השם “מרק הכוח” נשמר, זה פטנט מעולה לשכנע את הילדים לטעום ולזלול מהמרק הזה 🙂
מוזמנים לשתף איתנו את מתכוני החורף החמים והבריאים שלכם
ואם הכנתם מרק הכוח בבית, נשמח שתצלמו לנו ותעלו לכאן לתגובות
חורף חם
הרכיבים הדרושים:
מרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום פרוסים דק
רבע כרוב חתוך דק
סלרי שורש, גבעול ועלים קצוצים
שומר חתוך לרצועות דקות
חופן נבטים סיניים
3 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בטטה
תבלינים: כורכום, חאוויג’, פפריקה מתוקה, שום גרוס, קארי, פלפל שחור, מלח
2 ליטר מים + 4 כוסות לכיסוי
אופן ההכנה:
- לחמם 2 כפות שמן זית בסיר גדול, להוסיף לפי הסדר את הבצל, עד שהופך לשקוף, את השום, השומר, הכרוב, הסלרי והנבטים הסיניים, מבלי להוסיף מים, מאדים הכל על אש נמוכה למספר דקות.
- מוסיפים תבלינים: כורכום, פפריקה מתוקה, חאוויג’ למרק, פלפל שחור, שום גרוס, קארי
- מוסיפים שתי כוסות עדשים כתומות/ירוקות או ערבוב בין השניים.
- קולפים וחותכים לקוביות 3 גזרים, שני תפו”א, בטטה. מוסיפים לסיר.
- בקומקום חשמלי מרתיחים כ – 2.5 ליטר מים ויוצקים מעל, לאחר הרתיחה מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מבשלים על אש נמוכה 40 דקות.