תרגילי יוגה עם בלוק יוגה משעם – לא רק למתחילים!

מיתוס: "בלוק יוגה מתאים למתרגלים מתחילים", האמנם?

מיתוס: “בלוק יוגה זה למתחילים” – האמנם?

גלו איך בלוק היוגה יכול לשפר את התרגול של כולם! וכיצד ניתן להיעזר בו בתנוחות שונות, המלצה מניסיונה של מתרגלת מנוסה 

למרות שיוגיסטים משתדלים לא לערב אגו בתרגול, ובדרך כלל משתדלים מאוד שמעשיהם ואמונתם יהיו בהלימה, רבים ממתרגלי היוגה נמנעים מלשלב בלוק, חגורה או גלגל באימון שלהם, כאילו שיש בזה איזו הודאה ב “חולשה” או “אי יכולת” לבצע את התנוחה המלאה בכוחות עצמם.

למעשה זו שטות, גם אני נמנעתי מלהשתמש בבלוק המון שנים, גאה בגמישות וביכולת הטבעית שלי, וכאילו שהבלוק נועד למתחילים ולפצועים… (כמה אגו…) ואז גיליתי שלמעשה הבלוק עוזר לי להתייצב בקלות רבה יותר, להעמיק ולדייק את התנועה באופן שלא היה לי אומץ בלי הבלוק, ולמעשה ההתקדמות שלי הפכה למהירה יותר בזכות הבלוק והחגורה.

ואז נפלה לי ההארה, אם בעל מקצוע נעזר בכלי עבודה שמקל על ביצוע עבודתו, אני חושבת שהוא פחות טוב או פחות מקצועי? להיפך! אז למה להשתמש באביזר שמקל ומשפר את התרגול גורם לי להרגיש כמו “חולשה”. החלטתי לנטוש את האגו המטופש שלי, ולנסות ולגלות האם האביזרים יכולים לעזור לי להשתפר ולהגיע לרמה חדשה, להיות מדוייקת ולבצע תנוחות עמוקות יותר, עד כמה וכיצד.
בסדרת הכתבות הזו נציג בכל פעם תנוחה אחת שמתמקדת באזור אחר בגוף

 

הפעם נתייחס לפתיחת בית החזה, העמקת הנשימה והרחבת הלב.

להרחיב את הלב ולהעמיק את הנשימה  ביצוע תנוחת מציאסנה – ואריאציה של תנוחת הדג, בתמיכה של בלוק אשטנגה, או כל בלוק יוגה שיש לך.

מטרת התנוחה למעשה לפתוח את החלל בבית החזה ואת הלב, דווקא עכשיו כדאי למצוא דרך להעמיק ולהרחיב את הלב ואת פתיחת החזה כדי להעמיק את הנשימה. גם באופן טבעי אני מצליחה לבצע את התנוחה בצורה מאוד יפה. ואז החלטתי להקשיב להמלצה שקראתי ולבצע את התנוחה עם שני בלוקים, אחד במרכז הגב, והשני כדי להניח עליו את הראש. פתאום גיליתי אפשרות חדשה ומקום חדש בתנוחה.

אני גיליתי שהתנוחה הזו ממש טובה אחרי שעשיתי אימון חזה אינטנסיבי, אבל גם מעולה לפני תרגולי נשימה (פראנאימה).

איך הבלוק עוזר? למעשה אני מצאתי מדריכת יוגה מדהימה אונליין והיא הדגימה את התנוחה, וזה ממש נראה לי כמו מבנה הנדסי… אבל זרמתי. ואז גיליתי שכשמבצעים ככה את התנוחה הגוף משתחרר, כל המתח והתפיסות של השרירים משתחררים ומרגישים ממש את ההתרחבות בעמוד השדרה, איך החוליות מתרחקות זו מזו והכל נפתח (חוויה מעצימה כשלעצמה…)

בלוק יוגה אשטנגה משעם
בלוק יוגה אשטנגה משעם

תרגול עם בלוק אחד עלול להיות קשה ואפילו מסוכן למרביתנו ולכן מומלץ לתרגל עם שני בלוקים

בלוק יוגה אשטנגה משעם
בלוק יוגה אשטנגה משעם
בלוק יוגה אשטנגה משעם

איך מבצעים? תצטרכו 2 בלוקים, ארגנו את הבלוקים במעין צורת T (כמו בתמונות מעל) אם יש לכם בלוק אשטנגה (שעם), או בלוק עץ, אפשר להניח שמיכה או את מזרן היוגה שלכם מעל, כדי שיהיה נוח יותר לשהות בתנוחה, אבל לא חובה. את הבלוק שהגב נשען עליו הניחו על הצלע הרחבה, ליצירת גובה נמוך יותר, ואת הבלוק שעליו מונח הראש הניחו על הצלע הקצרה יותר ליצירת גובה. קחו את הזמן למצוא את המיקומים המדוייקים, קחו שתוכלו לחוות רוגע ושחרור אמיתיים בתנוחה. לאחר שהגב במקום הנכון ללא הפרעה לגב התחתון, והראש מונח בנוחות ללא שום מתח בצוואר, אם זה עוזר כופפו את הברכיים, הניחו את הידיים ברכות לצדי הגוף. כשתמצאו את המקום הנוח תרגישו איך הבלוק הנמוך שתומך בגב פותח את כלוב הצלעות, והבלוק העליון שמאפשר לעצמות הזרוע העליונות להיפתח בנוחות כלפי מטה ולהרחיב את בית החזה העליון, ההמלצה שקיבלתי היתה להישאר בתנוחה דקה או שתיים ולאפשר לנשימות להעמיק ולחדור לחלל החדש שנוצר.

כמובן שהצלחתי לבצע את התנוחה גם לפני, אבל הפתיחה המלאה והעמוקה שגיליתי, לא יכלה להתאפשר ללא תמיכה, והתחושה פשוט נפלאה.

למה זה חשוב?

פעילויות יומיומיות מרובות נוטות לגרום לנו למשוך את הזרועות, את רצועת הכתפיים, הגב העליון והחזה קדימה ומטה, אבל תנוחת הדג עם שני הבלוקים עוזר לנו  לפתוח ולהרחיב את הטורסו ואת כלוב החזה על ידי פתיחת החזה, הכתפיים, הצוואר, שרירי הבטן וכך אנחנו מסייעים באופן אקטיבי ליצור חלל שמאפשר לנו לנשום עמוק יותר.

ואם למדנו משהו בזמן האחרון, זה שמערכת נשימה שמתפקדת טוב חשובה מאוד לבריאות שלנו.

אז אם יש לכם שני בלוקים של יוגה גשו עכשיו ובצעו את התנוחה, או שניתן לרכוש זוג בלוקי אשטנגה במחיר מיוחד בקישור:
זוג בלוק יוגה של צ’יה במחיר מיוחד

אם יש לך שאלות, רעיונות נוספים לגבי מה שניתן לבצע עם הבלוק או כל דבר אחר נשמח לשמוע כאן בתגובות 🙂 

השארת תגובה