מנת נודלס היא מנה מושלמת כארוחת צהריים או ערב, וככל שתתבלו ותשתמשו ברכיבים בריאים יותר, כך המנה תהיה בריאה יותר.
החל מבחירת נודלס מאורז, או מביצים, דרך שימוש בחמאת בוטנים טבעית, רוטב סויה דל נתרן וכיו”ב.
אפשר כמובן להוסיף למוקפץ גם פטריות ואפילו גמבה, על מנת לשנות את יחס הפחמימה המורכבת עם הירקות במנה.
לטבעונית וצמחוניים ניתן להוסיף טופו או סוי ג’וי, לצמחוניים ניתן להוסיף קוביות סלומון או דג אחר שאתם אוהבים או כמובן נתחי חזה עוף.
הוואריאציות מגוונות ובכל פעם המנה יכולה לקבל גוון מעט שונה, אני מכינה אותה לאורחים שלי באופן קבוע וקוצרת מחמאות תמיד, כך שאני גם הגשתי מנה טעימה מבלי לוותר על מנה בריאה ואיכותית.
אשמח לקבל מכם את המוקפץ הבריא שלכם, או מתכון שמשלב חמאת בוטנים ונפרסם את המתכון שלך כאן עם השם שלכם והפניה אליכם במידה ואתם מבשלים בריא ואיכותי כמובן.
בכל שאלה או בקשה אתם מוזמנים לפנות אלינו, ונשמח להעלות מתכונים וכתבות על מה שמעניין אתכם:
הרכיבים הדרושים:
מרכיבים:
רוטב חמאת בוטנים:
1 קופסא או פחית קרם קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
3 כפות רוטב סויה רצוי מופחת מונוסודיום ונתרן
מוקפץ:
1/2 שקית נודלס
2-3 כפות שמן זית
1 חבילת טופו חתוכה לקוביות או חזה עוף שלם, חתוך לרצועות
3 כפות קורנפלור
ברוקולי טרי מבושל 5 דקות במים רותחים, מפורק לפרחים קטנים
להגשה:
שומשום
אופן ההכנה:
- להכנת הרוטב: יוצקים לקערה את כל המרכיבים ומרבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בלי גושים.
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
- ממלאים קערה גדולה במים רותחים וחולטים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות. מסננים.
- מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה או ווק. מערבבים את קוביות הטופו או רצועות העוף עם הקורנפלור עד לציפוי אחיד מכל הצדדים ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב בערך דקה, עד שהטופו או העוף משנה את צבעו.
- מוסיפים את הברוקולי והנודלס ומערבבים.
- מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים להקפיץ. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים את השומשום ומגישים.