חמאת בוטנים טבעית תוצרת בית

אחרי שהסברנו מדוע כדאי לכם להוסיף חמאת בוטנים לתפריט היומי שלכם, אם לא קראתם, זה הקישור לכתבה:

הוסיפו חמאת בוטנים לתפריט היומי שלכם

ברור שכל הכתבה מסבירה שהכי מומלץ זו חמאת בוטנים טבעית, אז החלטתי להביא לכאן מתכון, פשוט ומאוד טעים להכנת חמאת בוטנים בבית.

ברור שיש חמאת בוטנים טבעית נהדרת ואני בעצמי קונה את חמאת הבוטנים של ניצת הדובדבן ולעתים את זו של B&D שני מוצרי על במרקם ובטעם, אבל יש חדווה מיוחדת בהכנת מזון בריא בבית, אז הכנתי מתכון 🙂

אם יש לכם מתכונים שתרצו לשתף אצלנו ב”צ’יה – צעירים לנצח”, מתכונים בריאים וטעימים, אתם מוזמנים לשלוח אליי במייל:

[email protected]

ונשמח לפרסם כאן אצלנו

מתכון לחמאת בוטנים טבעית תוצרת בית

הרכיבים הדרושים:

מרכיבים:

קילו בוטנים עם קליפה דקה
2 כפיות סילאן
כפית מלח גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 150 מעלות
מרפדים תבנית בנר אפיה ומניחים בה את הבוטנים קולים כחצי שעה עד שהקליפה הדקה משחימה מעט
ומעבירים לקופסא וסוגרים עד שהבוטנים מתקררים קצת, מנערים את הקופסה עד שהקליפות נפרדות מהבוטנים.
מפרידים את הבוטנים מקליפתם ומכניסים לכוס מעבד המזון עם הסכין הקוצצת.
(נשארו לכם קצת קליפות על הבוטנים? זה בסדר גמור, זה לא יגרע מהטעם ויש המון ערכים בריאותיים גם בקליפה).
תהליך הטחינה הוא די ממושך, טוחנים במהירות בינונית, עוצרים, מורידים מהשוליים וממשיכים, חוזרים על הפעולה כמה פעמים.

בשלב מסויים הבוטנים יהפכו לגרגירים, תמשיכו לטחון! אל תוותרו עד שפתאום זה יקרה – הבוטנים יהפכו לחמאת בוטנים.

אחסנו בצנצנת מעוקרת שהכנתם מראש במקום קריר אך יבש.
בתיאבון

חמאת בוטנית טבעית

אהבת? בטח יעניין אותך לקרוא גם את זה:

מוצרים לרכישה בחנות של צ'יה

השארת תגובה