ברור שכל הכתבה מסבירה שהכי מומלץ זו חמאת בוטנים טבעית, אז החלטתי להביא לכאן מתכון, פשוט ומאוד טעים להכנת חמאת בוטנים בבית.
ברור שיש חמאת בוטנים טבעית נהדרת ואני בעצמי קונה את חמאת הבוטנים של ניצת הדובדבן ולעתים את זו של B&D שני מוצרי על במרקם ובטעם, אבל יש חדווה מיוחדת בהכנת מזון בריא בבית, אז הכנתי מתכון 🙂
אם יש לכם מתכונים שתרצו לשתף אצלנו ב”צ’יה – צעירים לנצח”, מתכונים בריאים וטעימים, אתם מוזמנים לשלוח אליי במייל:
מחממים תנור ל – 150 מעלות מרפדים תבנית בנר אפיה ומניחים בה את הבוטנים קולים כחצי שעה עד שהקליפה הדקה משחימה מעט ומעבירים לקופסא וסוגרים עד שהבוטנים מתקררים קצת, מנערים את הקופסה עד שהקליפות נפרדות מהבוטנים. מפרידים את הבוטנים מקליפתם ומכניסים לכוס מעבד המזון עם הסכין הקוצצת. (נשארו לכם קצת קליפות על הבוטנים? זה בסדר גמור, זה לא יגרע מהטעם ויש המון ערכים בריאותיים גם בקליפה). תהליך הטחינה הוא די ממושך, טוחנים במהירות בינונית, עוצרים, מורידים מהשוליים וממשיכים, חוזרים על הפעולה כמה פעמים.
בשלב מסויים הבוטנים יהפכו לגרגירים, תמשיכו לטחון! אל תוותרו עד שפתאום זה יקרה – הבוטנים יהפכו לחמאת בוטנים.
אחסנו בצנצנת מעוקרת שהכנתם מראש במקום קריר אך יבש. בתיאבון