עדי חיימפור
מאמנת תזונה ומלווה לאורח חיים בריא. מייצרת ומוכרת קינוחי בריאות
אחת המנות המנחמות והאהובות עלי, במיוחד בימים חורפיים, אין כמו לפתוח את היום עם דייסת שיבולת שועל ביתית, סופר טעימה, מפנקת והכי חשוב בריאה . כמו שתגלו אם תעקבו אחרי המתכונים שלי קלים, בריאים ומהירים.
מי שלא יודע שיבולת שועל היא מצרך מזון פשוט, שניתן להכין ממנו ארוחת בוקר מהירה ומזינה המכילה את כל אבות המזון, החשובים לבריאותנו. זה לא משנה אם מדובר בקוואקר דק או בשיבולת שועל חתוכה גס, תוספת של שיבולת שועל לתפריט, תגרום לכם להיראות מצוין ולהרגיש מצוין.
בנוסף שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, התורמת לתחושת שובע לאורך זמן, ולשיפור תהליך העיכול, תזכרו: תזונה עשירה בסיבים תזונתיים מסייעת לירידה במשקל.
יתרון נוסף ובעל ערך מוסף בשיבולת שועל היא תרומתה במניעת סכרת, היום כבר ידוע שמדד גליקמי נמוך במזונות, מסייע במניעת סוכרת ובאיזון רמת הסוכר בדם. המדד הגליקמי הנמוך מסייע לעיכול איטי של המזון ומאפשר לאינסולין להישאר יציב לאורך זמן.
אני אוהבת להכין את דייסת שיבולת השועל כמנה לארוחת ערב, לסגור את היום בצורה הכי מנחמת וטעימה שאפשר.
להלן מתכון מ 5 מרכיבים בלבד להכנה מהירה וזריזה, 10 דקות השקעה על השעון והדייסה שלכם מונחת חמה וטעימה על השולחן
הרכיבים הדרושים:
· 4 כפות גדושות של שיבולת שועל
· חצי כוס חלב שקדים ללא סוכר
· כפית גדודה של סילאן ללא סוכר
· רבע כפית של קינמון וקורט מלח
· טופינג: תתפרעו: חצי בננה, ג’וג’י ברי, שבבי קוקוס, אגוזי מלך וכדומה
אופן ההכנה:
בסיר קטן לשים את שיבולת השועל, עם החלב, קורט מלח וקינמון, לבחוש ולהביא לרתיחה. לבחוש על אש נמוכה יותר עד שהדייסה מסמיכה.
*חשוב מאוד לערבב כל הזמן כדי ששיבולת השועל לא תדבק לתחתית. ברגע שהדייסה מוכנה להעביר לקערה ולהתפנק עם טופינג מפנק.
אהבת? בטח יעניין אותך לקרוא גם את זה:
למה כדאי לאכול שיבולת שועל כל יום
כל היתרונות וכל הסיבות לאכול שיבולת שועל כל יום
וואו, נראה ממש טוב