איך לסחוט כרוב

איך לסחוט כרוב – ולמה זה מומלץ בכלל? היתרונות שיגרמו לכם להתמסר...

סגולותיו הרפואיות של הכרוב היו ידועות מימי קדם. ספרים עתיקים רבים מוכיחים לנו, שלפני מאת ואלפי שנים רופאים רומאים, יוונים, מצרים, ערבים ורוסים ידעו להעריך את הכרוב ולהשתמש בו. למה הכרוב כל כך בריא, ובכן הוא מכיל מגוון עצום של ויטמינים, פותר מגוון רחב של בעיות רפואיות ותורם לשיקום וטיפול גם בבעיות קוסמטיות. כאן נסקור את הדרכים השונות לטיפול בכל בעיה, נעזור לכם לדעת איך לבחור כרוב איכותי, ומה ההבדל בין כרוב לבן לכרוב אדום?

פתאום באמצע החיים תופס אתכם איזה לחץ שתקוע לכם באמצע הגרון, בהמשך פתאום אתם נתקפים באיזה כאב מטורף בבטן ולא יודעים מה קרה!

מכאן בדרך הכלל הדרך המהירה לרופא המשפחה, כך קרה לי וזה מה שעשיתי, והרופאה מיהרה לכתוב לי מרשם לכדור. לטענתה ככל הנראה יש לי דלקת בושת העליונה או בתריסריון. בלי ויכוחים רצתי לבית המרקחת רכשתי את התרופה ונטלתי אותה מיד, אבל כמו כל מטופל הגיוני שנוטל תרופה מיהרתי לאחר מכן לבדוק מה הן תופעות הלואי של התרופה – נבהלתי – יותר גרוע ממה שהירגשתי כשמיהרתי להתקשר לרופאה. עוד קצת מחקר בד”ר גוגל והבנתי שלמעשה מטרת התרופה היא להוריד את החומציות בקיבה, אבל לא קיבלתי מהרופאה שום המלצות תזונה.

איך אני מחליטה לנהל את הברייאות הטבעית שלי

וכאן אני רוצה לפתוח סוגריים ולציין כי הגישה הזו היא הגישה שלי, לא המלצה של משרד הבריאות או כל מוסד רפואי אחר, אני רק משתפת אתכם בדרך שלי, וכל אחד יחליט מה הדרך שלו 😊

אז אני הבנתי משהו מאוד חשוב! וזה שהרופאים מזהים בעיה מספקים פתרון שבדרך כלל זה כדור, ברוב המקרים, הרופאה שלי בכלל לא זכרה שאני טרום סכרתית, או לפחות לא הזכירה או התייחסה בפתרון שלה לעניין הזה, בכלל לא דיברה על ייעוץ תזונתי לבעיה במערכת העיכול, לא כי היא לא רצינית או לא רופאה טובה, אלא כיוון שכך הרפואה המערבית הקונבנציונאלית עובדת.

אני מזמן הבנתי שאני סומכת במאה אחוזים על הרופאים שלי בזיהוי הבעיה, אני עושה את כל הבדיקות שהם ממליצים וכך מקבלת אבחנה של הבעיה שיש לי. אבל אחרי האבחנה… מכאן אני מיניתי את עצמי למנכ”ל הבריאות של עצמי!

יש לי יועצים, הכי טובים ואני מאוד סומכת עליהם, אבל בסוף אני מחליטה, מתפקידי לקבל דעה שניה כשאני לא בטוחה, ואפילו שלישית ורביעית. אני חוקרת וקוראת בגוגל, מתייעצת עם הנטורופתית האישית שלי (מאיה בלסטרה), בוחנת איזה טיפולים טבעיים, תוספי תזונה, חליטות יכולים להשפיע להקל ולעזור. ואז אני מרכיבה לעצמי תכנית עבודה לפתרון הבעיה, מראה אותה לנטורופתית שלי או למי שבחרתם כיועץ הבכיר שלכם לענייני הבריאות שלכם, ומכאן אני מיישמת.

אירית ומוטי דוידסון
אנחנו מנהלים אורח חיים בריא וכך אנחנו עושים כדי לראות ולהרגיש צעירים

אז נמשיך בסיפור, לאחר שנטלתי את הכדור שמיידית הקל וממש נעלמה הבעיה לכמה שעות, היה ברור לי שהאבחנה נכונה, המשכתי מכאן את המחקר שלי והגעתי לכמה תוספים שמפחיתים את החומציות בקיבה, מזונות שלא מומלץ לאכול כמו מוצרים מהחי, אני לא טבעונית אבל הנושא מוכר לי, ועוד רשימה ארוכה של איסורים כמו לא לאכול מטוגן, לצד אלה המלצה לצרוך ירקות לבנים כמו שומר וקולורבי.

בשיחה עם הנטורופתית שלי, גילוי נאות היא גם האחיינית שלי, מאיה בלסטרה, נטורופתית מנוסה היא ציינה שמה שאני עושה נשמע מצוין אבל אז היא המליצה לי גם לסחוט מיץ כרוב. אני יודעת לסחוט לימונים, תפוזים, אפילו רימונים, אבל כרוב? ואז חיפשתי אצל חברנו הטוב ד”ר גוגל איך סוחטים כרוב, וגיליתי שיש יותר מדרך אחת, אבל גיליתי שלסחיטת כרוב יש מלא יתרונות בריאותיים שבכלל לא ידעתי, אז החלטתי מיד לשתף אתכם.

במחקר הווירטואלי שלי עלה כי סגולותיו הרפואיות של הכרוב היו ידועות מימי קדם. ספרים עתיקים רבים מוכיחים לנו, שלפני מאת ואלפי שנים רופאים רומאים, יוונים, מצרים, ערבים ורוסים ידעו להעריך את הכרוב ולהשתמש בו.

אם יש לכם רצון לקחת את העצה לרמה הבאה כדאי לקחת את מיץ הכרוב שלכם צעד אחד קדימה ולסחוט כרוב כבוש.

כרוב כבוש זה כרוב שנחתך והותסס במים עם מלח ובמיצים של עצמו, המתכון בהמשך. והכרוב המותסס מספק לכם כוח פרוביוטי טבעי ובו כל מה שמערכת העיכול שלכם צריכה כדי להיות בריאה והוא מהירקות המומלצים ביותר לשמירה על בריאות המעיים.

לאחר מספר ימי התססה (כבישה) הפרוביוטיקה מתחילה להיווצר באופן טבעי בכרוב.

כדי שלכרוב הכבוש יהיו סגולות נוגדות סרטן, חשוב שהוא יהיה קרוב למצבו בטבע. כרוב כבוש מותסס באופן טבעי מכיל את חיידקי החומצה הלקטית, חיידק פרוביוטי שמסייע לחיידקי המעיים ומשחרר אותם בזמן שהוא מחזק את מערכת החיסון שלכם.

כרוב כבוש מקופסת שימורים, הוא בדרך כלל מבושל או מפוסטר, ובגלל זה אין לו את החומצה הלקטית.

לפני שתיכנסו לזה בכל הכוח חשוב להדגיש!
אם יש לכם בעיות בבלוטת התריס, התייעצו עם הרופא שלכם בנוגע לשימוש במיץ הכרוב הכבוש או בירקות ממשפחת המצליבים בכדי להימנע מתגובה הפוכה.
אם אין לכם בעיה, בואו נמשיך 😊

נתחיל בפרקטיקה – איך סוחטים מיץ כרוב?

מתכון 1

ההמלצה הראשונה היא במכשיר לסחיטת ירקות קשים, וגם המליצו להוסיף גזר וסלרי לשיפור הטעם, ורצוי להשרות את הכרוב במים פושרים עם רבע כוס חומץ תפוחים לפני הסחיטה. שזה אחלה, אבל ההתעסקות עם מכונת המיצים הקשים מלכלכת ואותי קצת מעצבנת, ותופסת עוד נדל”ן על השיש…

אז מצאתי עוד מתכון, שנשמע לי מעולה!

מתכון 2

לוקחים כרוב אדום, בהמשך אתייחס למה כרוב אדום עדיף על הלבן, על אף שהבנתי ששניהם בסך הכל מעולים. מגררים על מגרדת, או במעבד מזון על מגרדת. מעבירים את הכרוב לצנצנת אטומה שעיקרתם לצורך הכבישה, מוסיפים מים עד כיסוי ומלח אפשר להוסיף גם מיץ לימון – אני הוספתי. סוגרים את הצנצנת ומניחים בטמפרטורת החדר לשלושה ימים – למעשה מקבלים כרוב כבוש ביתי ללא חומרי השימור והמתכות מקופסאות השימורים. מסננים את המים שומרים במקרר ושותים חצי כוס אותה מדללים בכוס מים מסוננים.

אם אתם לא נוהגים לאכול חמוצים, תתחילו בהדרגה, תשתו כף אחת או שתיים של הנוזל שהתקבל, על מנת לבדוק כיצד גופכם מגיב. מכיוון שירקות ופירות כבושים יכולים לגרום לשלשולים.

זהו זה כל המתכון, זה כל הסיפור, קל, נכון?

אבל מצאתי עוד מתכון, ואותו ממש אהבתי 😊

איך לסחוט מיץ כרוב

מתכון 3

הכנה מהירה של כרוב כבוש

החומרים הדרושים:
2 ק”ג כרוב
2 גזרים גדולים
 7-10 שיני שום
80  מ”ל חומץ
 2 כפות מלח
1 כוס שמן
1 ליטר מים

אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב והגזר ומערבבים אותם יחד.
קוצצים דקיקות את שיני השום ומוסיפים לכרוב והגזר.
מרתיחים את המים מוסיפים חומץ, מלח ושמן. מביאים שוב לרתיחה, מכבים את האש ומקררים כחצי שעה.
יוצקים את התמיסה על תערובת הכרוב, הגזר והשום.
מצננים ומגישים. אני מעדיפה להשאיר במקרר ליום או יומיים – ואז הטעם משתפר ומתחדד.

לצורך איחסון יש לחלק לצנצנות, לסגור ולשמור במקרר. לאכול קר.

יש לנו מתכונים? יש!

אז  עכשיו נצלול לסיבות החשובות למה כדאי לסחוט מיץ כרוב, או לכבוש ולשתות את הנוזל, ומה היתרונות הבריאותיים של כל זה, גם הפעם אני לא מספרת לכם את כל זה בתור המלצה על תרופה או תחליף לטיפולים של הרופאים שלכם, אלא כאפשרות נוספת לשפר את בריאותכם ולבנות לעצמכם את תכנית בריאות לכל דבר שיש לכם, והכל כמובן בעצה עם הרופאים והמטפלים שלכם, זו ההמלצה שלי.

אז למה כדאי לכם לסחוט כרוב או לשתות מיץ כרוב? מה היתרונות?

כדאי להיוועץ עם יועץ תזונה לגבי המינונים המומלצים לכם.

נתחיל בהסבר הכי פשוט למה הכרוב כל כך בריא, ובכן הוא מכיל מגוון עצום של ויטמינים, פותר מגוון רחב של בעיות רפואיות ותורם לשיקום וטיפול גם בבעיות קומסטיות • כאן נסקור את הדרכים השונות לטיפול בכל בעיה, נעזור לכם לדעת איך לבחור כרוב איכותי, מתי הוא משנה פניו והופך לבלתי רצוי בתפריט ומה ההבדל בין כרוב לבן לכרוב אדום?

הכרוב מכיל רק 25 קלוריות ל-100 גרם והאינדקס הגליקמי שלו נמוך. יש בו אשלגן, אבץ, מנגן, מגנזיום, ברזל, גופרית, כלור, יוד, סידן, זרחן, סלניום, נחושת, כרום, פלור, מוליבדניום, בורון, קובלט, ניקל, אלומיניום, ויטמיני C, K, A,6B, 1B, 5B, 9B, H, E, U ו-PP, כולין, מונו- ודי-סכרידים, אנזימים רבים (לקטאז, ליפאז, פרוטאז), פיטונצידים, פקטין, גיסטידין ואמילן.

מעניין לציין, שויטמין C נמצא בכרוב בצורת אסקורביגן – הצורה היציבה ביותר של ויטמין C.  בזכות זה ויטמין ה  C שבכרוב לא מתפרק ונשמר יותר מאשר בכל פרי אחר. גם הכמות הכללית של ויטמין C מרשימה.


מיץ כרוב לטיפול בכיב קיבה (אולקוס)

מיץ הכרוב נמצא יעיל מאוד לטיפול באולקוס. מפני שהוא מקור טבעי של:

  • ל-גלוטמין L-glutamine אחת מ-20 חומצות האמינו הנפוצות בטבע
  • ויטמין יו S-methylmethionine- נמצא בכרוב חי בעיקר בכרוב אדום,
  • גפרנייט  gefarnate
  • גלוקוזינולטים glucosinolates- תרכובות אורגניות המחוברות לסוכר

מסייעים להגן על הקיבה ועל מערכת העיכול ע”י ריפוי שכבת הבטנה הרירית.

במחקר שנעשה עם חולים עם כיב עיכולי (peptic ulcers) שטופלו ע”י מיץ של כרוב טרי, גילו שזמן ההחלמה של המטופלים היה מהיר למדי, תוך 10 ימים. כשבמקביל, למטופלים שקיבלו את הטיפול הרגיל לקח בערך 37 ימים להחלים.

המחקר קבע שלמיץ כרוב יש תכונות אנטי כיב פפטי (anti-peptic ulcer) המוכרות כויטמין יו (U), המונעות מכיב פפטי הנגרם מהיסטמין, להיווצר.

מצאתי המלצה לטיפול בכיב תריסריון: לחמם מיץ כרוב טרי לטמפרטורה של 30-35 מעלות. להוסיף כפית דבש ל-1/2 כוס מיץ מחומם, לערבב ולשתות 15 דקות לפני האוכל. יש לשתות את התערובת 3 פעמים ביום במשך חודש ימים.

עוד ב-1956, רופאים אמריקאים הוכיחו בעזרת צילומי רנטגן שקיימת אפשרות לריפוי כיבים על-ידי מיץ כרוב. בעקבותיהם, גם קליניקות בשוויץ הפכו מיץ כרוב לתרופה הרשמית נגד כיבים. ברוסיה בשנת 1962 מיץ כרוב הוכרז על ידי הועדה הפרמקולוגית של משרד הבריאות כתרופה רשמית נגד כיב קיבה. מאז נעשו מחקרים רבים בארצות שונות בנושא, וכולם הוסיפו להוכיח את יעילותו של מיץ כרוב.

דרכי הטיפול
לטיפול בכיב קיבה על רקע חומציות נמוכה של הקיבה: במשך שלושה חודשים, לשתות מיץ כרוב לפני האוכל. יש להתחיל מ-1/4 כוס ולהעלות את הכמות בהדרגה לכוס מלאה.

לטיפול בכיב קיבה ו/או תריסריון: שעה לפני כל ארוחה לשתות מיץ כרוב. הכמות הכוללת של מיץ שצריך לשתות ביום היא ½ כוס. משך הטיפול – 3 שבועות. ניתן להעלות בהדרגה את כמות המיץ לכוס. במקרים בהם המיץ גורם לגזים ו/או שלשול, יש להפסיק את הטיפול.

מיץ כרוב למניעת סרטן

שילוב אכילה של הרבה ירקות ממשפחת המצליבים (כמו כרוב) עוזרת להפחית את הסיכון לסרטן השד. לכן הוא בין הירקות המומלצים לאכילה למניעת סרטן.

במחקר שפורסם ב- ‘עיתון הבינלאומי של סרטן’, אכילה רבה של ירקות כמו כרוב מקושרת לירידה בסיכון לסרטן השד.

המחקר הצביע שהייתה תגובה נגדית חזקה בין סרטן השד והירקות והפירות הבאים: ירקות בעלי עלים ירוקים כהים, ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב סיני, כרוב, גזרים, עגבניות ופטריות.

בנוסף, יש מחקר נוסף שפורסם ב- ‘תולדות האונקולוגיה’ ושתומך במסקנה שאכילת ירקות ופירות לפחות פעם בשבוע מפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן ה: פה, ושט, מעי הגס, השד והכליות.

תוצאות המחקר הזה היו המסקנות שירקות מצליבים כמו כרוב יכולים להוות כלי עזר כדי למנוע את ההתפתחות של סוגי סרטן שונים.

ירקות ממשפחת המצלבם
ירקות ממשפחת המצלבם

מיץ כרוב מוריד את רמות הכולסטרול הרע (LDL)

מחקר שנערך ב-2003 חקר את השפעות הורדת הכולסטרול עם כרוב, ע”י שתיית שני סוגי משקאות משומרים בשיטת המחקר הנקראת ‘שיטת הכפל הסמויה’.

המשקאות הכילו תערובת של ירקות ירוקים ופירות עם או בלי ברוקולי וכרוב.

התוצאות הראו שאצל חולים ששתו את המשקה עם הברוקולי והכרוב הופחתו רמות הכולסטרול הרע. למטופלים ששתו את המשקה שאינו מכיל ברוקולי וכרוב היו תוצאות חסרות משמעות.

המסקנות של המחקר הזה היו שכרוב וברוקולי יעילים להורדת הכולסטרול הרע, לאנשים עם כולסטרול גבוה.

מיץ כרוב כתמיכה בהורדה במשקל

למיץ הכרוב אין הרבה קלוריות באופן טבעי, יתרה על כן הוא מזרז את תהליכי המטבוליזם של הגוף, מה שהופך אותו למשקה נהדר להורדה במשקל. בנוסף, הכרוב הוא גם אחד מהירקות שיכולים לעזור לכם להוריד במשקל, ע”י “אתחול מחדש” של ההורמונים להורדה מהירה יותר במשקל.

מיץ כרוב לטיפוח עור זוהר

מיץ הכרוב עשיר בנוגדי חמצון ובפיטוכימיקלים, חומרים שמאוד חשובים ויעילים לבריאות ולמראה העור. הכרוב הוא גם מקור מעולה לויטמין סי בכמות גדולה.

ויטמין סי הוא מהוויטמינים החשובים לשמירה על עור בריא. הויטמין סי תורם ללחות העור משפר את גמישותו העור נהיה פחות רגיש ומחלים ומשתקם מהר יותר.

עוד יתרונות בריאותיים לשתיית מיץ הכרוב

למיץ הכרוב יש אפקט אנטי-דלקתי והוא גם משכך כאבים, מחזק את כלי הדם, מונע היווצרות פלאקים על דפנות כלי הדם (מה שיכול לסייע במניעת טרשת עורקים שיכולה לגרום להתקפי לב או שבץ מוחי).

כבר משחר ההסטוריה מטפלים השתמשו במיץ כרוב לטיפול ב: פצעים מוגלתיים, חומציות גבוהה של הקיבה, עצירות, מחלות כבד. הורדת רמות הסוכר בדם, איזון רמות הכולסטרול בדם, הוצאת נוזלים שנאגרים בגוף. כרוב מומלץ לאבנים בכיס המרה ועודף משקל. מיץ כרוב שותים גם במקרים של הצטננות, איבוד קול, שיעול, ברונכיטיס ושחפת.

עלי כרוב מניחים על פצעים וכן על מקומות הכאב במקרים של כאבי ראש, התקפי גאוט, מחלות פרקים וסכיאטיקה.

הנוזל שנשאר אחרי בישול כרוב משמש ברפואה העממית כתרופה נגד גידולים. הנוזל שנשאר מבישול זרעי כרוב משמש כתרופה נגד פצעים מוגלתיים (ברטיות). מיץ כרוב כבוש, כשהוא מחומם, משמש לטיפול בטחורים, עצירות, סכרת, הפטיטיס, פארזיס של המעיים לאחר ניתוח, הגברת כוח גברא ושיקום פלורת המעיים.

כרוב כבוש אוכלים לטיפול בדלקות ורידים ופצעי סכרת. הוא מחזק את המערכת החיסונית ואת שריר הלב. כרוב כבוש מהווה גם תרופה טבעית נהדרת לשיקום הפלורה הנורמאלית של הגוף לאחר לקיחת אנטיביוטיקה. אכילת כרוב כבוש מומלצת כתרופה נגד מיימת ונגד מחלת גאוט.

לטיפול באפטות: למהול מיץ כרוב במים ביחס 1:1 ולגרגר בפה.

לטיפול ביבלת עור: למרוח מיץ כרוב טרי סחוט 5 פעמים ביום על המקום.

לטיפול בתולעי מעיים: לאכול זרעי כרוב ולשתות 1/2 כוס מיץ כרוב לפני האוכל.

לטיפול בעצירות על רקע חומציות נמוכה בקיבה: לשתות מיץ כרוב כבוש מחומם 5 פעמים ביום, 1/2 כוס בכל פעם.

לטיפול במחלות כרוניות של כבד ו/או דרכי מרה: במשך שבוע ימים לשתות 1/2 כוס מיץ כרוב סחוט טרי (יש לסחוט לפני שתייה ממש), 40 דקות לפני האוכל. לעשות הפסקה של 3-4 ימים ולחזור על הטיפול.

לטיפול בשחמת הכבד: לשתות 1/2 כוס מיץ כרוב חם 3 פעמים ביום, לפני האוכל.

לטיפול בכאבי פרקים: לשים על המקום כרוב מבושל בחלב.

לטיפול בקשקשים: לבשל כרוב, לסנן את הנוזל, לצנן ולעסות אותו אל תוך הקרקפת.

לטיפול בכוויות, כוויות קור ופצעים מוגלתיים: לחתוך דק מאד עלי כרוב, לערבב אותם עם חלבון ביצים עד לקבלת תערובת אחידה ולמרוח על המקום.

לטיפול בכאב ראש: להכות בפטיש בעלי כרוב עד שתרגישו שיוצא מהם מיץ. להניח אותם ל-20-30 דקות על הרקות והמצח וכן למרוח מיץ כרוב בגומות שמאחורי האוזניים ובשורש כף היד. אפשרות אחרת: להניח על המקום עלי כרוב כבוש ולשתות 1/2 כוס מיץ כרוב כבוש.

לטיפול בעצירות: לאכול כרוב שבושל 10 דקות.

לטיפול בשלשול: לאכול כרוב שבושל 40 דקות.

חשוב מאוד לשים לב לאזהרה הבאה!

כל הפתרונות המוצעים בכתבה אינם מתאימים בהכרח לכל אחד. יכולות להיות התוויות נגד כתוצאה ממחלות רקע, אלרגיות או רגישויות אינדיבידואליות, או אי-התאמה לתרופות או תוספים שאתם לוקחים. ובדיוק בגלל זה חשוב מאוד, לפני תחילת הטיפול בכל פתרון או רעיון או שיטה עממית שהיא, להתייעץ עם הרופא המטפל או נטורופת מוסמך שמכיר את המצב האינדיווידואלי שלכם מקרוב.

מתי להימנע מאכילת כרוב?

איך לסחוט מיץ כרוב

לא מומלץ שימוש בכרוב טרי (אלא מבושל בלבד) במקרים של:

– פריסטלטיקה מוגברת של המעיים
– נטייה להתכווצויות מעיים ו/או דרכי המרה
– אוטם שריר הלב
– סובלים מצרבת
– אנשים עם בעיות הורמונאליות

אסור לאכול כרוב טרי
– במקרים של מחלות דלקתיות של המעיים המלווים בשלשולים
– במקרים של מחלות דלקתיות של הכליות
– בתקופת שיקום לאחר ניתוחים בבית החזה או בבטן
– כשיש שלשולים מכל סוג שהוא
– לנשים מניקות

אסור לאכול כרוב כבוש במקרים של
– מצב אקוטי של כיב קיבה/תריסריון
– גסטריטיס אקוטי
– פנקראטיטיס אקוטי
– לחץ דם גבוה
– בצקות
– מחלות כליות למיניהם
– חומציות יתר של הקיבה

לאנשים שסובלים מגזים כתוצאה מאכילת כרוב מומלץ לערבב את הכרוב עם תימין, לאכול כרוב מבושל או לשתות תה תימין לאחר אכילת הכרוב.

איך בוחרים כרוב?

מחזיקים את הכרוב בשתי ידיים ולוחצים משני צדיו. אם צורתו השתנתה, סימן שהוא טרם בשל. כרוב כזה לא מתאים לכבישה וכמעט ולא מכיל ויטמינים.

משקל הכרוב אמור להיות לא פחות מקילו. כשחותכים את הכרוב אמורים לראות צבע לבן. אם הצבע כהה, סימן שהכרוב אוחסן במשך יותר מידי זמן. כרוב אמור להיות נטול ריח, נטול כתמים כלשהם ו/או חתכים ופגמים אחרים.

יש לאחסן את הכרוב במקרר.

אדום או לבן? מה הכרוב המומלץ?

איך לסחוט מיץ כרוב?

שני הכרובים טובים ובריאים. אבל אם יש לכם את האפשרות לבחור, תבחרו את הכרוב האדום על פני הלבן. מכיוון שבכרוב האדום יש יותר ויטמין סי. אפילו יש בו יותר ויטמין סי מאשר בתפוזים.

בכרוב האדום יש נוגד חמצון שנקרא  אנתוציאנינים, פיגמנט פלבונואידי אדום ובו יש המון יתרונות בריאותיים ביניהם: טיפוח העור, צמצום הסרטן וחיזוק המערכת החיסונית.

בכרוב האדום גם יש ויטמין- קיי, גלוקוזינולטים (תרכובות אורגניות המחוברות לסוכר) חומר חזק הנלחם בסרטן בכוח עצום.

כל אלו לא קיימים בכרוב הלבן.

כל האמור הינו בגדר מידע בלבד ואינו מחליף איבחון/ייעוץ/טיפול רפואי.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן